Pages

There was an error in this gadget

EliteTrooper

Wednesday, 29 February 2012

Kit Siang akan jadi Presiden Pas ganti Hadi

NORSHAHZURA MAT ZUKI
29 Februari 2012


PUTRAJAYA – Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan kesediaan Pas untuk melantik Timbalan Presiden daripada kalangan bukan Islam sebagai 'langkah terbaik'.

Ketam oooo ketam - Badrul Gelabah seperti benar berlakunya dot dot dot

Apabila bapak ketam mengajar anak2nya supaya berjalan dengan betul maka inilah akibatnya…dituduh khalwat kemudian terus dinasihatkan supaya bercuti. Yang bapaknya pula apabila dikaitkan melakukan liwat tidak pula mengambil cuti. Oops! apabila melakukan liwat dilakukan ditempat yang sulit tak apa… Bapaknya siap lakukan zina dengan Chinadoll pun tak mengapa juga…tak pun ambil cuti!

isteri cantik Ust tak tahan

Sunday, 26 February 2012

himpunan hijau 2.0 HEBAT dan PANASS!! ekoran skandal Ust PKR

 Himpunan Hijau HEBAT dan PANASS!! disebabkan Badrul Amin!!

Anwar tension..

"Sangat menghairankan bilamana penjual digerai terlalu sedikit berbanding mereka yang berpusu membeli... Itulah yang terjadi di awal ceramah perdana Anwar di Kuantan..."

Khalwat bukan fitnah


Pemimpin PKR ditangkap khalwat dengan isteri orang

Wednesday, 22 February 2012

Tuesday, 21 February 2012

PAS TAKUT VIDEO SEKS ANWAR, kenapa?


Sebagai bekas pemimpin PAS yang ada ketika beberapa isu besar melanda Pakatan Rakyat, sudah tentu Datuk Dr Hasan Ali layak menceritakan pengalamannya tatkala misal berdepan isu video seks yang dikaitkan dengan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Monday, 20 February 2012

PAS TAKUT VIDEO SEKS ANWAR, kenapa?




Sebagai bekas pemimpin PAS yang ada ketika beberapa isu besar melanda Pakatan Rakyat, sudah tentu Datuk Dr Hasan Ali layak menceritakan pengalamannya tatkala misal berdepan isu video seks yang dikaitkan dengan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Dalam satu kesempatan minum petang di rumah beliau di Pinggir Taman Tun Dr Ismail petang Khamis, kami-sekumpulan blogger dan wartawan portal, sempat bertanyakan cerita beliau mengenai video seks dari pengalamannya bersama PAS.

Dr Hasan menjawab dengan berhati-hati, menurutnya, kebanyakkan pemimpin PAS tidak ghairah untuk memberitahu samada sudah menonton atau belum video tersebut, apatah lagi mahu membuat andaian bahawa pelakunya Anwar Ibrahim.

"Pertimbangan utama mereka barangkali Pakatan Rakyat (pepecahan yang terjadi jika mengaku dalam video itu Anwar), sebab itu mereka lebih suka mendiamkan diri, lebih suka tidak menzahirkan pendirian dan apa yang tersembunyi dalam hati," katanya.

Beliau sendiri, tidak tengok lagi video tersebut, tidak sampai hati, katanya, memandangkan Anwar dan dia merupakan kawan sejak di zaman universiti lagi.

"Tapi saya sudah melihat dari awal, rentetan-rentetannya, samada dengan drivernya (Azizan), dengan adik angkatnya (Sukma), samada dengan gadis-gadis lokal, gadis luar negeri yang dibariskan satu-persatu, yang sehingga kini tidak berjawab,"

"Bahkan bila (Anwar) diasak sumpah laknat, sehingga kini tak berjawab sumpah laknat tersebut, paling tidaknya jika beliau bersumpah laknat, sudah gugurlah beberapa persepsi.

"Nampak-nampak sayalah, diri saya kata kuat untuk saya mempercayainya," kata beliau berlapik.


Dr Hasan yang kini setiap malam menjelajah dalam diri road show selepas dipecat PAS pada 8 Januari lalu. Kerap mengadakan sidang media dan selalu menghadiri pertemuan-pertemuan tidak rasmi seperti bersama kami petang Khamis.

Beliau mendapat tenaga baru, namanya kembali menjadi sebutan, ada yang menyokong dan ada yang menentang, tetapi siapapun tidak dapat menolak bahawa Hasan Ali sedang 'menunggang gelombong' hasil dari kegopohan PAS memecatnya.

Ketika ditanya mengenai isu terbaru membabitkan bekas rakan Exconya, Elizebert Wong, dan bagaimana PAS senyap sunyi tidak memberikan komen mengenai kejadian tersebut, kata Dr Hasan...

"Bukan mute lagi, totally inactivity, kalau mute boleh pause lagi,"jelasnya.

Menceritakan lebih lanjut, katanya ketika mula-mula isu gambar tak senonoh Elizebert Wong timbul pada tahun 2009, pandangan yang popular ketika itu adalah beliau menarik diri (letak jawatan).

"Tapi Dato Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim ada pandangan berbeza. Ketika dibawa ke Mesyuarat Exco pun, Mesyuarat Exco suruh bercuti, dua bulan, dan kita ingat bila dia balik, dia akan tarik diri, tetapi dia teruskan.

Menurutnya, sepatutnya dengan isu moral seperti itu, orang-orang PAS, parasit dalam PAS tumpu kepada Elizebert Wong sebab itu yang jadi percakapan ramai (menjejaskan PR), tapi tidak begitu, saya yang jadi sasaran," katanya.

Cerita ADUN Bukit Lanjan Elizebert Wong itu kembali memanas apabila bekas teman lelakinya Hilmi Malek ditangkap di Batam Indonesia Jumaat lepas kerana cuma membuat passport Indonesia menggunakan identiti palsu

.

Bila Dr Hasan bercakap pasal parasit dalam PAS, ramai mengaitkan dengan MP Shah Alam Khalid Samad, entah benar, entah tidak, tetapi perseteruan mereka berdua sudah lama menjadi buah mulut dikalangan pemerhati politik.

Tatkala Dr Hasan sibuk menjelajah menjelaskan pemecatannya, Khalid menulis dalam blog dan buat sidang media mendakwa Dr Hasan kepinggin hendak jawatan MB dan beliau antara yang disuruh melobi.

"Ini satu fitnah yang sangat besar, kalau dia katakan saya melobi, bila saya melobi, dimana saya melobi, apa saya cakap pada dia, apa saya tulis pada dia, apa memo saya kepada dia, siapa orang lain yang saya bawa berjumpa dengan dia, jika ada sila kemukakan," katanya.

"Ini tuduhan yang amat besar, dan tuduhan ini tidak sepatutnya datang dari orang yang menjadi ahli jemaah Islamiyah, golongan ulama yang saya kenal tidak akan buat macam mana ahli parlimen Shah Alam ini.

"Ini satu tuduhan yang sangat jahat...saya tak sangka sampai ke peringkat itu tuduhan yang dilemparkan kepada saya," kata yang mencabar Khalid Samad mengemukakan bukti.

Selama ini kata Dr Hasan, beliau dituduh macam-macam, tetapi bila beliau meminta penuduhnya mengemukakan bukti, tiada siapapun yang tampil.

"Dalam mesyuarat parti lagi, jika kata saya budak suruhan UMNO, saya bersekongkol dengan UMNO, menjadi alat kepada UMNO, buktikan satu, bila saya suruh bagi contoh... mereka jawab "ala memang UMNO, memang UMNO, memang UMNO..."

"Adakah itu jawapannya?" katanya ketawa sinis.

Adakah beliau menyesal dipecat dari PAS, dan mengapa beliau enggan merayu lagi, Dr Hasan memberikan lima sebab kenapa beliau rela dilihat berpatah arang berkerat rotan dengan PAS.

Dr Hasan menggariskan sebab-sebab itu ialah:

- PAS meninggalkan perjuangan asalnya untuk menubuhkan sebuah Negara Islam dan menggantikannya dengan Negara Kebajikan, yang boleh dilaksanakan di mana-mana negara sekular dalam apa juga sistem dan amalan politik.

- PAS sudah hilang pendirian dan ketegasan yang boleh dihormati apabila diperkotakkatikkan oleh rakan sekongkolnya dalam pakatan pembangkang khasnya DAP sehingga menolak bulat-bulat Negara Islam.

- PAS terlalu ghairah memimpikan Putrajaya sehingga mengorbankan Islam dengan bersekongkol dengan DAP yang terang merupakan musuh Islam.


- Pemikiran ulama di dalam Pas yang ada sekarang sudah "dilarutkan" dengan kehadiran sebanyak 70 peratus "parasit" di dalam kepimpinannya yang membawa kepentingan politik berlainan daripada hala tuju Pas.

- Kesetiaan wakil rakyat PAS dalam Parlimen lebih besar kepada Anwar Ibrahim kerana memberi perhatian besar dan hadir dengan ramai setiap kali ketua pembangkang itu berucap sedangkan ketika Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang berucap, banyak bangku yang kosong.

Hasan berkata, PAS kini sudah menyimpang jauh dan terus hanyut daripada perjuangan asalnya selagi parti itu berada dalam pakatan pembangkang bersama DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Menjelaskannya, beliau berkata apa yang dijanjikan kepada masyarakat Islam di negara ini sebelum ini adalah penubuhan sebuah Negara Islam tetapi impian itu sudah mustahil untuk dicapai apabila pakatan pembangkang ditubuhkan dan PAS, atas pertimbangan kepentingan politik semata-mata, telah menyertainya.

"Yang kita dapat di Selangor sekarang, samalah akan terjadi di Putrajaya.

Kalau mereka (pembangkang) menang atas konfigurasi komponen (parti) yang ada, tak akan adalah Negara Islam, tak akan adalah hukum hudud. Begitu juga pelaksanaan Islam dalam ekonomi, sosial, pertanian dan dasar luar negara.

"Jadi bila gabung dengan DAP dan PKR, PAS tak boleh lagilah dengan negara Islam. Ketua Umum PKR (Anwar Ibrahim) pun tak berminat.

"Saya baru 15 tahun dalam PAS. Saya masuk PAS kerana saya nak Islam dan kepimpinan ulama iaitu 'tagline' PAS. Itu sebab utama saya masuk PAS. (Tapi) kepimpinan ulama tidak lagi dominan. Negara Islam tak ada lagi, jadi saya nak bergantung ke mana?" katanya.

"Dalam keadaan banyak umat Islam bergantung harapan kepada PAS, parti itu sendiri menolak Negara Islam. Alasan yang dahulunya dikatakan oleh PAS sendiri bahawa ia dituntut oleh Islam telah tiba-tiba diputar belitkan oleh PAS juga bahawa tiada disebut dalam al-Quran," katanya.

Menyentuh cita-cita PAS untuk menawan Putrajaya, dalam satu temubual dengan Bernama, Dr Hasan berkata beliau tidak mempertikaikannya semasa masih berada di dalam parti itu tetapi tidak mahu Islam dikorbankan dalam usaha berkenaan.

"Orang PAS mungkin dah tak sabar nak jadi menteri, itu yang nak ke Putrajaya, itu agak sayalah, sampaikan prinsip perjuangan diketepikan. Dalam soal ini, saya tidak setuju.


"Saya dari awal lagi sudah menentang Negara Kebajikan ni. Walaupun Putrajaya itu penting tetapi mendaulatkan Islam, Melayu dan Raja adalah matlamat perjuangan politik kita," katanya.

Hasan berkata tarikan ke Putrajaya itu sangat kuat disebabkan PAS terus digula-gulakan dan dikipas oleh pemimpin parti pembangkang, dan banyak kepimpinan Pas sekarang rela memejamkan sebelah mata walaupun mereka mungkin sedar PAS sedang diperalatkan oleh rakan pakatan untuk mencapai cita-cita itu.

"Bila ke Putrajaya sekalipun, akan berlaku perebutan kuasa antara PAS, DAP dan PKR dalam kementerian-kementerian penting. Dalam pakatan pembangkang pun tak kukuh kerana ini sekadar gabungan tidak kukuh, dan bukannya desakan kemahuan ikhlas dan suci untuk mendaulatkan Islam.

Beliau juga berkata kepimpinan PAS perlu berubah dan membuat 'islah' kerana pelbagai prinsip di dalam parti itu dilihatnya sudah tidak betul.

Contohnya, Hasan berkata beliau dimaklumkan oleh rakan-rakan dalam parti bahawa apabila Abdul Hadi berbahas di Parlimen, tidak ramai yang berada di kerusi mereka tetapi berbeza apabila Anwar yang berucap, itu pula yang diberi perhatian penuh.

"Takkan kita dalam PAS, kesetiaan kita adalah kepada orang lain pula. Pada saya ini prinsip yang sangat tak betul. Prinsip berjemaah tak betul, prinsip berketua tak betul dan prinsip pengikut tak betul. Akhirnya prinsip mengurus organisasi tak betul dan ini yang berlaku sekarang.

"Saya dah gambarkan sebelum ini selepas menjadi kerajaan di Selangor selama tiga tahun dan 10 bulan dengan melihat semula kekuatan, kelemahan dan peluang.

"Saya boleh senaraikan 20 kelemahan tetapi pakatan pembangkang tak buat dan tak berani buat," katanya

Hasan juga membidas Anwar kerana suka menimbulkan reaksi masyarakat dengan mengadakan demonstrasi.

"Bukan tak bagus demonstrasi tapi bukan semuanya sesuai untuk demonstrasi.

Akhirnya (negara) akan jadi anarki dengan masing masing mentafsir berdasarkan pemikiran masing-masing. Itupun perlu mengikut kehendak syariat," katanya.

Beliau mengakui diberitahu bahawa di dalam pakatan pembangkang apa juga perkara perlu dirujuk kepada Anwar dan akhirnya akan berlaku amalan autokratik dan dengan itu senang untuk 'menunggangi' PAS.

"DAP tak mudah ditunggangi," katanya

-agendadaily

PAS harus nilai semula LKS

BAPA 13 mei
Jangan jadi musuh kepada bangsa sendiri. LKS tidak layak menjadi warga negara, namun kerajaan masih berlembut dan membiarkannya menjadi racun dalam politik Malaysia. Kalau di negara lain dia dah kena hukuman mati kerana menderhaka kepada Yang Di Pertuan Agong (Melayu).

Sunday, 19 February 2012

Palestine, malang nasibmu


Kata mantan Presiden Amerika, George Washington, "you can fool some of the people some of the time, but you can't fool all the people all the time - mike boleh kelentong sesetengah orang pada sesetengah masa, tapi mike tidak boleh nak kelentong semua orang pada setiap masa!".
Apabila Anwar bergegas ke Qatar untuk bertemu dengan pimpinan Hamas, termasuk Khalid Misy'al yang pada masa itu berada di Doha membuktikan betapa desperadonya Anwar untuk memulihkan imej "pak syeikh pejuang Islamnya"

Thursday, 16 February 2012

Kecaman Nik Aziz - Anwar Enggan Patuh

NIK AZIZ TAK SIUMAN?
Kenapa Kecam Anwar?
Majlis Syura ikut gendang UMNO?
Kenapa Tak Bisik-bisik Saja?

Kata Dua Untuk Anwar: Pendirian Nik Aziz Di Templak PAKATAN RAKYAT ... “I support all efforts to protect the security of the state of Israel " - Anwar Ibrahim

Wednesday, 15 February 2012

Benarkah Anwar Proksi Yahudi?

Kata mantan Presiden Amerika, George Washington, "you can fool some of the people some of the time, but you can't fool all the people all the time - mike boleh kelentong sesetengah orang pada sesetengah masa, tapi mike tidak boleh nak kelentong semua orang pada setiap masa!". 

Datuk Seri Nik Aziz dan Datuk Seri Hadi Awang, penyokong tegar Anwar, juga mengeluarkan kenyataan tegas mengkritik Anwar. Datuk Seri Hadi menegaskan bahawa orang yang menyokong rejim zionis Israel adalah pengkhianat Islam! Datuk Seri Nik Aziz mendesak Anwar menarik balik kenyataan pro-zionis itu.

Baca Seterusnya di sini

Anwar tipu lagi... umrah katanya

Posted by SUNGAI RAPAT ONLINE at 6:25 PM



Monday, 13 February 2012

Siapa kata UMNO tak sayang ISLAM? itu hanya kata PAS ....(?)

Wahai bangsaku jalankan tugasan mu sepenuh jiwa: Perjuangan selamatkan agama adalah JIHAD

HALANG PETUALANG UTAMA 
Perosak Agama, Bangsa dan Negara
aNWAR bIN iBRAHIM


Perjuangan Belum Selesai

Sunday, 12 February 2012

Rangkaian Pejuang Siber Melayu

Salam sejahtera,

Gabungan seluruh tenaga pejuang siber dalam satu pengkalan maklumat. Ia bakal menunjukkan kekuatan dalam alam siber. Juga akan memberi impak yang besar sebagai satu kesatuan yang hebat dan menggerunkan pesaing. Saya mengambil langkah permulaan mempromosikan laman ini untuk dijadikan rujukan sambil mencari maklumat terkini. Persefahaman mencapai matlamat adalah diperlukan, oleh itu wajar kita perbaiki persembahan bagi menarik hati golongan tidak berpihak. .

Friday, 10 February 2012

Tragedi Lembah Pantai - Pengaruh Anwar Merudum?

Kesilapan demi kesilapan dilakukan oleh Anwar menyebabkan cuanca mendung mula menghampiri Parti Anak Beranak ini.

Parti Anak Beranak


Anwar mengalami pengalaman pahit di Lembah Pantai bila kehadirannya tidak dihiraukan. Adakah ia petanda bahawa suaranya sudah tidak lagi dapat diterima selepas beberapa skandal hebat mengenai dirinya tersebar di semua bentuk media? Tamparan hebat kepada penganjur reformasi ini. 

Tragedi Anwar Ibrahim, Nurul Izzah dan 2 Naib Presiden PKR di Lembah Pantai - Jangka 5000 datang tapi hanya 300 yang hadir!


Hari Wilayah baru-baru ini, iaitu pada 1 Februari 2012, Anwar Ibrahim telah cuba menggegarkan Lembah Pantai dengan membuat 2 program besar di Lembah Pantai.

Program pertama mereka ialah di kubu kuat Nurul Izzah tahun 2008, di Taman Seri Sentosa, Jalan Kelang Lama.

Semasa PRU-12, peti undi Taman Seri Sentosa Selatan memberikan majoriti paling besar untuk Nurul Izzah ke atas Datuk Shahrizat dari 18 Peti Undi di Lembah Pantai. 4 Peti undi di sini, Taman Seri Sentosa Selatan, Taman Seri Sentosa Utara, Kg Bahagia dan Kg Bohol, membentuk separuh jumlah pengundi Cina seluruh Lembah Pantai.

Anwar Ibrahim telah membawa angkatan nya yang dijangka dapat menarik jutaan penduduk Lembah Pantai terutama di Taman Seri Sentosa turun.

Thursday, 9 February 2012

Puaka yang paling Celaka... mampos lagi baik DApig Komunis

Semua yang melibatkan KEBAJIKAN UNTUK MAJORITI MELAYU akan ditentang habis-habisan oleh puaka ini. Dulu nak buang separuh dari kakitangan awam (majoriti Melayu). Kini mula mengarut pula menghalang kebajikan rakyat miskin.

Memang DAP tak mahu rakyat jadi senang kecuali orang Cina DAP. Memang celaka bangsa babi ni. Mampukah Melayu bersabar lagi dengan perangai Tony Chua ini???? Jangan anggap kami dayusss macam Anwar Ibrahim.

Sampai mati pun aku takkan sokong DAP jahanam ni. Melayu PKR dan PAS tergamak pula telan muntah puaka ni, hairan sungguh...

Tony Pua tentang bantuan pinjaman rumah untuk rakyat bergaji rendah Posted by The Unspinners at 2/09/2012




Pembangkang menimbulkan isu berkenaan penggunaan simpanan RM1.5 billion wang EPF bagi menyediakan

Jangan Percaya Muka Celaka

Ingat! puak ni tak ada sifat belas kasih, jauh sekali membela Islam. Contoh: Betina DAP nie memang tak reti terima kasih sesudah hidup senang lenang di Tanah Melayu. Bagi peha nak bata.. pula.

Makhluk Perosak Negara

Nie dia 3 ekoq musibat yang sedang hancurkan Malaysia. Yang tengah tu mastermind pecahkan Melayu. Ada angan2 nak jadi PM (atau President?)

Lawan tetap Lawan

Jom tibai puak bodo tongong tu. Nak sangat kuasa sampai lelong negara kepada Cina Komunis DAP-PAP. Tak sedaq puak Cina tu mak telan Melayu... Harbie tuu!

askar-askar BNTROOPER

senarai awal cybertrooper BN yang super aktif... masih banyak lagi yang tercicir

Ranking Blog Pro-BN - Februari 2012



Good News Bad News

Buat apa sahaja untuk selamatkan Agama Islam dari dinodai Anwarisme dan DAP

 

Ada baiknya juga aku listkan seberapa banyak blog/weblog/webportal/facebooker/netter atau apa saja namanya yang bertaraf pejuang massa alam siber ini khususnya yang memperjuangkan nasib Melayu Islam di bumi sendiri yang semakin tergadai ini. Tengah pikir nih. Pelan-pelan no?

Destroyers

RoyalSquad

undseige (penyusun)